BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

28 de febr. 2019

Conferència sobre escacs educatius al Castell


Es va portar a terme aquest dimarts al Castell de Pallejà una jornada sobre escacs educatius amb la presència de pares i mares acompanyats pels seus fills, interessats en la matèria, així com la del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Pallejà, el sr. Jordi Carbonell. 

La sessió es va començar amb un exemple de diversos mini-jocs d'escacs a la sala gran del Castell on habitualment es realitza la activitat d'escacs educatius a diversos nens i nenes de Pallejà que s'inicien en la pràctica dels escacs.

Posteriorment es va realizar la conferència pròpiament dita, on el ponent en Xavier Garcia Bou, va ser presentat pel president del club, en Pere Alegre, amb l'assistència dels presidents del club Escacs Cervelló, Manuel Aparici i del club Escacs Sant Joan Despí, el Miguel Angel Murillo, membres de l'Associació de Clubs d'Escacs del Baix Llobregat.

En Xavier Garcia Bou, va explicar la situació actual a nivell global dels escacs educatius i va remarcar el seu paper com a llenguatge que permet actuar pedagògicament des del punt de vista interdisciplinar des del vessant formativa de la educació en primària i el seu us transversal en la adquisició de diverses competències i habilitats com ara les matemàtiques, la música, la escriptura, la educació física, la geometria,  així com l'adquisició de valors en l'àmbit de la comunicatiu, lingüística  i d'altres competències, com la presa de decisions i el càlcul, entre d'altres




Xavier Garcia Bou és monitor de la Federació Catalana d'Escacs des de l'any 1995 i mestre de primària des del 1999. És creador del blog "escacsguimerà", referenciat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i per la Universitat de Girona mitjançant el seu Observatori d'Escacs i Educació. Col.labora amb el portal "Ajedrez en la Escuela" el més important d'Espanya en l'àmbit dels escacs educatius. És autor del projecte Tothom juga, tothom hi guanya. 

També ha presentat el seu treball en jornades d'innovació educativa a Girona (2016 i 2018), Tarragona (2018) i Barcelona (2017 i 2018). També actuarà com a ponent a Orihuela en la 6ena. Trobada de Centres Innovadors de la Comunitat Valenciana. També col.labora amb el programa de ràdio Cooltura escacs de Cooltura FM, on parlarà próximament sobre escacs educatius en un programa monogràfic.

I el més important: en Xavier es jugador del CEP, i imparteix classes d'escacs educatius al Club tots els dijous a la sala gran del Castell.