BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

25 de febr. 2019

Lliga Catalana. Ronda 6


Bona jornada aquest diumenge matinal en la Pal.ladius en la sisena ronda de la Lliga Catalana amb la victòria dels nostres 3 equips. Aquest és el resum:


PALLEJÀ A  5-3  PASSIÓ

Important victòria de l'equip A que és col.loca líder del seu grup en un match igualat però que des ben començament es posava favorable pels nostres interessos.

Primer l'Ismael Toribio donava un punt de confiança al imposar-se en una partida amb fort atac on el contrincant només comptava amb la opció de entregar la dama, per la qual cosa va optar per abandonar. També en el tauler 8, en Diego Fernandez-Huerta que tenia l'honor de jugar en l'equip A degut a la baixa d'última hora de l'Antonio Moreno, guanyava a l'igual que l'Alex Bueno que guanyava peça  i posteriorment la partida.

Amb aquest resultat provisional de 3-0 vingué la derrota d'en Xavier Garcia Bou, que donava alguna esperança a l'equip rival amb el 3-1 provisional , ja que la resta de partides eren lluny de ser clares.

Peró en Toni GM va donar un marge important de tranquilitat a l'equip al imposar-se per escac i mat i situar l'equip a un pas de la victòria. Aquesta va venir definitivament gràcies a les taules de David Lozano.

Les darreres partides, les més llargues, es disputaven en els escaquers 1 i 2 on els primers taulers de cada equip lluitaven amb sort desigual: en la taula 2 en Carles Martin no podia fer res per aturar el allau de peons blancs en un final de torres, mentre que en la taula 1 en Toni GB aconseguia finalment taules també en un final de torres i peons, malgrat els esforços del tauler 1 de la Passió el MF Josué Exposito, per emportar-se el punt.


PALLEJÀ B 5-1  AGUSTI C

Pere Reyes i Javier Montero, taules 1 i 2

Bon resultat del segon equip que tenia ganes de victòria després de la derrota de la jornada anterior davant la Gramanet. En aquesta ocasió l'equip va formar amb l'equip teòric titular a excepció d'en Diego en la taula 1 que havia de jugar amb l'equip A.

Les victòries es van obtenir gràcies al Javier Montero en la taula 2 en una partida igualada però on el rival va fer un sacrifici Ax h7 que no era correcte, la qual cosa el Javier va aprofitar per guanyar peça i posteriorment la partida; també l'Èric Alegre va guanyar la partida amb bon ofici a l'igual que el Pere Alegre, que va aprofitar la renda de 3 peons obtinguts en la fase inicial de la partida; en Guillem Portales, que jugava en aquesta ocasió en la taula 6 es va emportar-se així mateix el punt per vacant en la última taula de l'equip rival. 

Mentrestant, en la taula 1 el Pere Reyes feia taules a l'igual que en Fernando Badia, que va haver de posar-se la granota (de treball) per poder igualar la partida.



Pere Alegre i Èric disputant la partida amb sendes victòries

PALLEJÀ C 4-0  GAVÀ C

Nova victòria també de l'equip C, malgrat que ahir només va disputar 2 de les 4 partides, ja que l'equip rival només es presentava amb dos dels seus efectius.

Victòria del Sergio Fernandez-Huerta des de ben iniciada la partida amb torre d'avantatge en la obertura, i també d'en Daniel Orellana després de 50 jugades.

Interessant jornada la que es disputarà la propera setmana, ja que els equips A i C jugaran a domicili enfront els respectius rivals de  l'Escola d'Escacs de Barcelona. L'equip B no jugarà la propera setmana