BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

11 de febr. 2019

Lliga Catalana. Ronda 4

CONGRÈS B  2- 6 PALLEJÀ A

Victòria del primer equip que no reflexa la dificultat de l'enfrontament on els nostres van haver de patir fins al final. 

Va començar el matí amb les taules ràpides de l'Isma Toribio en una posició on podia collar més. També taules en el primer tauler del Toni GB (taules de paquet ens comentava, clarament descontent)

Posteriorment victòria de l'Alex Bueno bàsicament guanyant la partida per jugar millor el mig joc, i del David Lozano, en una finalet, però perd la partida en Xavier Garcia Bou desprès de complicacions on li ha faltat temps i es situa el marcador provisional en un 3-2 on els nostres no les tenien totes. Però l' Antonio Moreno dona tranquilitat a l'equip en un final d'alfils i l'equip va per davant 4-2

Posteriorment victòries de Toni GM en una partida d'atac amb enrocs oposats i d'en Carles Martin, que guanya per caiguda de bandera del rival en una posició igualada i on s'estableix el resultat final.

Amb 4 victòries de 4 enfrontaments l'equip descansarà la propera setmana per vacant i reanudarà el campionat el proper 24 de febrer jugant contra els equips més forts del grup, ja que haurà de jugar contra Olesa, Passió i la Escola d'Escacs de Barcelona B.

PEONA I PEÓ E  3- 3  PALLEJÀ B

En aquesta ocasió el segon equip es desplaçava al Casal d'entitats Mas Guinardó a Barcelona per disputar una nova ronda, amb l'habitual equip format amb una barreja de jugadors joves i sèniors que va empatar a domicili, malgrat els jugadors es  mostraven convençuts de que s'hauria pogut guanyar el match.

Les coses començaven bé ja que ens situaven amb un 3-0 inicial amb victòria sense problemes d'en Pere Reyes. Posteriorment de l'Èric Alegre que guanyava peça amb una clavada al rival i de Sergio Fernandez-Huerta que guanyà segons comentava per "desesperació" del seu rival quan li desmuntava el seu atac.

Però tot es torçava amb els finals igualats d'en Javier Montero i del Diego Fernandez-Huerta. El primer al deixar-se una torre i el segon al avançar erròniament un peó que desencadena la derrota en poques.

Amb 3-2 el presi novament havia d'acudir novament al rescat, però Pere Alegre estava en aquells moments en una posició insalvable ja que, malgrat gaudir d'un bon avantatge en la apertura, va malgastar aquest en una sèrie de jugades que comentava havien estat errònies.

Amb aquest resultat l'equip es situa 4rt. provisional en el seu grup i el proper diumenge jugarà com a local contra la Gramanet C


EDAMI B  2- 2  PALLEJÀ C

El tercer equip formava amb un sènior, en Fernando acompanyant a tres joves jugadors( en Guillem, el Dani i l'Alex)

Primeres victòries de Fernando Badia i de l'Àlex Poyan amb certa comoditat amb partides en les quals els seus rivals no van aconseguir mantenir l'equilibri durant el joc.

Mentrestant, Daniel Orellana i Guillem Portales tenien la partida igualada en el mig joc. Dani amb torre i alfil contra dos torres del rival però mantenint dos peons d'avantatge. Malauradament, desprès d'intercanviar les seves torres, un seguit d'errors van permetre al rival la captura de peons fent la derrota inevitable.

Guillem, desprès de la espera de gairebé 35 minuts pel retard del seu contrincant, va començar finalment la partida mantenint la igualtat en el mig joc i aconseguint peó d'avantatge. Però el rival va saber trencar amb petits cops aquest avantatge recuperant material en forma de peons. N'obstant, un error rival li va costar la torre.

En aquest moment en Guillem, malgrat la torre de més, hauria de jugar precís, ja que la posició rival amb dos peons passats en cinquena era molt perillosa. 

Va haver una proposició de taules per part del rival que el Guillem va declinar convençut de que podia guanyar i donar la victòria a l'equip però finalment, va acabar perdent, on s'establia el marcador definitiu.

El proper diumenge l'equip jugarà com a local contra el Cabrera de Mar B