BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

17 de febr. 2019

Lliga Catalana. Ronda 5

El matí començava amb només un enfrontament ja que tan el Pallejà A, per vacant, com el Pallejà C, per impossibilitat de poder formar equip per part de l'equip rival, no han jugat durant el dia d'avui.

Agrair però la amabilitat del Cabrera de Mar B  que s'enfrontava a l'equip C al avisar-nos que no podia venir degut a indisposició de diversos dels seus jugadors que els obligava a cobrir les vacants del seu primer equip tal com marca la normativa. 

Tanmateix el nostre equip B també tenia alguna baixa degut a la grip i es aquesta la raó per la qual va haver de jugar amb dos jugadors del C, que a les postres són els que van donar els dos únics punts a l'equip que va ser superat per un rival que ha estat superior, principalment en els primer taulers.

PALLEJÀ B 2-4 GRAMENET C

L'equip rival venia amb un equip superior en ELO pel que fa a les primeres taules i, com el nostre equip, una barreja de jugadors sèniors i joves jugadors

La tragèdia és va començar a sentir en l'escaquer 4 quan Fernando Badia en un moment de possible enajenació mental va perdre de forma incomprensible la dama i la partida. Malament arrencava la confrontació pel nostre equip.

Mentrestant, en els primers taulers, Diego Fernandez-Huerta s'enfrontava a una Siciliana on va optar per la variant Alapin que va transposar curiosament a una defensa francesa de l'avanç on el negre es va enrocar llarg. En Diego va permetre la obertura de la columna h que va resultar al final definitiu contra l'atac al seu enroc, perdent el match.

També en la taula 2, Pere Reyes amb peces negres jugava contra un sistema Londres. Això no el va importar ja que en Pere com es habitual en ell es va sortir de la teoria ràpidament i va disputar una partida igualada. Però el jove rival va aprofitar la força de la parella d'alfils molt ben situats davant un rei un tan indefens per guanyar peça i posteriorment la partida.


Diego i Pere Reyes en les taules 1 i 2


Anàlogament el Javier Montero no va estar gaire encertat en la seva partida: va perdre un peó central a l'inici i va permetre una clavada dama-torre del seu adversari que li va atorgar perdre qualitat i peó a més a més, la qual cosa li va atorgar l'avantatge suficient per emportar-se la partida unes jugades després.

Javier i Fernando, taules 3 i 4
Quan ja es veia que el resultat podia ser molt abultat en contra, arribaren els punts de l'honor, gràcies precisament a els dos jugadors de les taules 5 i 6 que habitualment juguen en l'equip C.

D'una banda, l'Alex Poyan va jugar una bona partida, fins que es va aprofitar d'un àtac doble de cavall on va guanyar peça i posteriorment la  partida.

Així mateix el Sergio Fernandez-Huerta guanyava després d'una partida on capgirava una possible derrota, ja que es va deixar un peó del seu enroc en la obertura, la qual cosa va aprofitar el rival per atacar durament sobre el rei; tot i això, el Sergio és va defensar com podia fins que en un "blunder" de l'adversari va muntar el seu propi atac contra el rei enemic i el contrari va haver d'entregar la dama i la partida.

Sergio i Alex, escaquers 5 i 6

Els equips es retroben el proper diumenge per jugar la sisena ronda de la Lliga Catalana, altra vegada com a locals: arriba la hora de la veritat per l'equip A que s'enfrontarà a la Passió, mentre que el B rep a l'Agustí C i el Pallejà C jugarà contra el Gavà C