BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

14 de març 2016

Lliga Catalana. Ronda 8. L'equip A assoleix la permanència

Jake B 4-4 PallejàA

Aquest diumenge l'equip A assoleix l'objectiu de la permanència a la primera categoria després d'un empat agònic en el últim moment davant del Jake B de l'Hospitalet.

L'equip es desplaçava a l'Hospitalet amb un equip format per Toni Gallego, David Lozano, Fran Izquierdo, Pere Reyes, Carles Martin, Alex Bueno, Antonio Moreno i Fernando Badia per enfrontar-se al segon equip més fort de la categoria, un equip amb 5 jugadors per sobre dels 2000 d'Elo i que ens treia més de 120 punts de mitjana per tauler.

El matx començava amb la baixa de darrer moment del rival de l'Àlex que ens privava d'una bonica partida però ens donava un punt vital des de l'inici. Després el patiment: dues ràpides desfetes del Fran i del Toni per errades en l'apertura capgiraven el marcador que es situava en un 2-1 en contra. La resta de partides continuaven. Totes igualades, excepte la del Fernando, que aprofitava una alta errada del rival per guanyar un peó i qualitat: tot era possible. 

El matx es posava pitjor quan en David tornava a ser atracat en un final de torres, i poc desprès en Pere Reyes aconseguia unes taules lluitades amb qualitat de menys però amb una posició totalment tancada on la torre del rival no tenia cap tipus de contrajoc. Marcador: 3,5 a 1,5 en contra.

Mentrestant, en Carles, que estava jugant un final gairebé des de l'inici de la partida, aprofitava un error del rival per endur-se una partida que estava perduda un parell de moviments abans! i situar el marcador en un 3,5-2,5. Tot quedava pendent de les partides agòniques de l'Antonio, en un final de dames amb sis peons per banda força igualada, i del Fernando, a qui la partida se li havia torçat i ara era ell el que havia de lluitar per la igualtat. 

Però la sort estava ahir del nostre costat: l'Antonio va entrar en un final de peons guanyat després del canvi de dames que li va afavorir i guanyà després de gairebé 80 moviments mentre que en Fernando va aconseguir aturar els peons de l'adversari i signar unes taules després de 90 moviments, aconseguint de forma heroica el marcador 4-4 final que ens garanteix la participació a la primera categoria la temporada vinent.

L'equip tancarà la seva participació d'enguany el proper dia 3 d'abril enfront el Castellbisbal.

Pallejà B  3-1 Cervelló B


Pel que fa al Pallejà B continúa el seu camí cap a l'ascens a la 2a. categoria desprès de la seva victòria d'ahir enfront el Cervelló B.

L'equip formava aquesta vegada amb Pere Alegre, Èric Alegre, Dídac López i Alex Ayllon. 

Les coses es posaven a favor desprès de la ràpida victòria de l'Alex. Després també aconseguia la victòria en Didac aprofitant l'activitat de les seves peces, però en Èric perdia material en una desafortunada jugada i posteriorment la partida. 

Amb el marcador parcial 2-1 quedava per disputar-se la partida d'en Pere. Una partida molt igualada però que va poder aconseguir un peó d'avantatge en un final de cavalls i aprofitar-ho per guanyar la partida i establir el marcador definitiu al nostre favor. 

Amb aquest resultat el Pallejà B es líder només amb 1 punt d'avantatge sobre el Sant Adrià D i es jugarà l'ascens a segona categoria enfront el seu rival directe el proper dia 3 d'abril.