BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

15 de febr. 2016

Lliga Catalana. Ronda 4

S'ha disputat aquest diumenge la 4a. jornada de la Lliga Catalana on els nostres equips jugaven a domicili.

L'equip A intentava mantenir els bons resultats obtinguts fins ara amb un total de 3 victòries de 3. Aquest cop s'enfrontava al Cornellà C amb un equip format per Esteve Gumà, Toni Gallego, Luis Vega, Fran Izquierdo, David Lozano, Pere Reyes, Alex Bueno i en Dídac López que jugava per primera vegada en el A per substituir la baixa d'última hora d'en Carles Martin. 

El matx començava bé ja que el rookie Dídac debutava amb bon peu al posar el 0-1 a favor en una partida molt ràpida al caçar la dama adversària. Poc després l'Alex finalitzava també la seva partida amb unes taules en un final d'alfils del mateix color amb varis peons per cada banda. Mentre tant, en d'altres taulers en Lluís guanyava una peça al seu rival i en Fran caçava així mateix la dama contrària. La resta de partides estaven força igualades.

Mentre tant, finalitzaba la partida d'en Luis amb victòria, però en Fran va haber de tornar la dama i va acabar perdent el seu final en un final amb peó de menys. En David va guanyar la seva partida ja que el rival va voler la victòria forçant amb un peó de menys. El resultat en aquell moment era d'1,5 a 3,5 però era un resultat enganyós que no mostrava el que succeïa realment ja que les altres partides estaven força malament. 


De la resta, la primera en acabar va ser la d'Esteve al que se li va escapar una partida que portava totalment controlada en un avanç de peó que va ser a posteriori desastrós i acabà perdent la partida. També va perdre Toni, en un final de dames amb dos peons de menys però amb oportunitat per la mala posició del rei rival, però que en Toni deixa escapar aquesta oportunitat al lluitar per la victòria. 

Finalment en Pere Reyes aconsegueix malgrat la seva peça de menys muntar una xarxa de mat contra el rei rival per la qual cosa aquest va haver de conformarse amb unes taules per escac continu i deixar el marcador final en l'empat a 4 definitiu que vist com anava tot plegat va saber a glòria

Pel que fa a l'equip B, es desplaçava a Hospitalet per jugar contra l'Hospitalet Bellvitge D. Poca història va haber d'aquest enfrontament amb clara superioritat dels nostres jugadors que en aquest cop formaven Fernando Badia, Pere Alegre, Èric Alegre i Alex Ayllon, amb victòries en tots els taulers de forma rotunda. Unicament en Èric va deixar-se escapar el punt, ja que malgrat l'avantatge material important del que disposava, el contrincant va aconseguir unes taules degut a l'escac continu amb la seva dama que el nostre jugador no va saber anticipar.

Hospitalet Bellvitge 0,5- Pallejà B 3,5

Després d'aquesta jornada i arrivant a l'equador del torneig, s'estan assolint els objectius dels nostres equips a l'inici de temporada: L'equip B torna a estar amb possibilitats d'ascens a la segona categoria,. Tan sol el separa mig punt de l'equip líder, amb molts equips igualats, però amb confiança en el potencial de l'equip B 

L'equip A es va deixar ahir mig punt en Cornellà, però amb 3,5 punts sobre 4 hi ha moltes possibilitats de mantenir la primera categoria ocupant actualment un excel.lent segon lloc en el grup. A més la setmana próxima l'equip juga amb el líder i màxim favorit d'assolir l'ascens l'Escola d'Escacs de Barcelona B, un matx en el qual els nostres jugadors tenen molta il.lusió per jugar.