BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

8 de febr. 2016

Lliga Catalana. Ronda 3

Es va disputar aquest diumenge la tercera ronda de la Lliga Catalana on els 2 equips disputaven els seus respectius enfrontaments de la 1a. i 3a. categoria respectivament.


L'equip A de la 1a. categoria s'enfrontava al Peón Doblado, rival difícil. El match començava malament amb dues derrotes ràpides de Francisco Izquierdo i l'Àlex Bueno. El rival d'en Fran li va guanyar un peó per una clavada que li va passar inadvertida en la meitat del tauler i va fer valer aquest avantatge fins el final on va decidir tot entrant amb la dama en primera fila. L'Àlex va perdre per a una imprecisió en un final de cavall contra alfil amb varis peons per cada banda, la qual cosa li va fer entrar en un final de peons perdut. 

Amb aquestes dues derrotes les coses es posaven molt malamanent ja que, a més les partides que disputaven David Lozano i Carles Martin pintaven molt malament amb la resta de partides molt igualades i tan sols la partida de Toni Gallego semblava amb avantatge.

Però les coses canvien en un moment: Pere Reyes va caçar una peça del seu rival que en aquell moment li estava fent un fort atac i es lliurava de la pressió que li exercia i finalment feia valer el seu avantatge material. Al mateix temps, Toni finalitzava la seva partida còmodament en la que ben aviat es va fer amb avantatge amb dos peons en franc de dama. Poc després en Luis Vega aprofita una distracció del seu rival per a convertir un final de cavalls condemnat a taules. El resultat en aquest moment es 3 a 2 a favor.

Seguidament finalitza la partida de l'Esteve Gumà que, desprès de lliurar una peça per un fort àtac sobre el rei adversari no va poder culminar el seu àtac i va acabant perdent per desaventatge material. El resultat en aquest moment era empat a 3, però les dues partides restants havien canviat de forma sobtada i la victòria no perillava. Així en David Lozano va guanyar la seva partida al forçar al seu rival en un final de taules i el benjamí de l'equip en Carles Martin va guanyar desprès de deixar-se el seu rival una peça, malgrat va haver de superar els problemes de temps, la qual cosa es normal en ell, i un fort àtac del contrincant. Finalment victòria de l'equip i un ple de 3-3 en la Lliga.

Palleja-Peón Doblado 5-3

Pel que fa al Pallejà B de segona categoria, primera derrota de la temporada en un dia no gaire afortunat de l'equip que jugava en aquesta ocasió amb Antonio Moreno, Pere Alegre, Chema Martinez i Dídac López

El match va començar amb la primera derrota d'en Chema, que jugava amb jugades lògiques però que, potser degut a la falta de ritme de competició, va començar a perdre algun peó per aquí i per allà degut a petites imprecisions i finalment la partida. El marcador en aquesll moment era 0-1 en contra. 

Després en Pere no va poder passar de les taules enfront una jove jugadora, malgrat les bones posicions aconseguides durant la partida però que, finalment no va saber aprofitart. D'altra banda, en Didac tampoc va passar de les taules ja que va simplificar en un final teòric de taules, quan tenia tot al seu favor. El marcador en aquell moment era desfavorable i només quedava la partida de l'Antonio per jugar: les coses pintaven malament.

Finalment l'Antonio perdia. Va jugar bé, plantejant un gambit de rei i arriscant per aconseguir la victòria. Una partida on semblava que es buscaven clavades i desclavades a propòsit amb tota mena de descobertes també. Antonio ha jugat molt agut, però finalment ha acabat perdent. Malgrat aquesta derrota l'equip continuarà lluitant per assolir l'ascens per a la propera temporada. 


Pallejà B- Gran Penya Vilanova D  1-3
La propera setmana els equips jugaran a domicili. El Pallejà A es desplaça per jugar contra el Cornellà C i el Pallejà B per jugar contra el Hospitalet de Bellvitge D