BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

15 de jul. 2019

Javier Montero participa en el Campionat d'Espanya sots 12


(Crónica del Javier Montero, Pare)

De l'1 al 7 de juliol s'ha disputat el campionat d'Espanya sots 12 a la localitat de Salobreña (Granada) on es fa habitualment amb la participació d'en Javier Montero i un total de 172 participants, 4 dels quals tenien un ELO FIDE superior a 2000 punts. El nivell en general era superior al de l'any 2018.

Aquesta ha estat la segona vegada que en Javier ha disputat aquest campionat d'Espanya i és la seva voluntat repetir en moltes més ocasions.

L'experiència ha estat molt positiva. L'ambient entre els nens molt bo i el seguiment del seu Club i els seus companys més que remarcable. 

Menció especial al nostre crack local, en Carles Martin, que atentament va estar sempre al seu costat, aconsellant-lo i preparant les seves partides. Era realment espectacular veure la seva col.laboració en la distància, amb l'altaveu del mòbil damunt l'escaquer i entenent-se a la perfecció.

En el campionat de partides estàndard, en Javier finalitzà amb 5 punts de 9 rondes sense cap partida taules.

Va tenir aparellaments durs com amb l'actual campió de Catalunya l'Albert Fernández Climent i contra Roberto Lirio, actual campió d'Andalusia, però allà es va a competir.

Al final els 5 punts van semblar poc ja que la sensació durant el campionat va ser d'estar més a prop del sisè punt, però la realitat és la que compta i haurà de continuar millorant en el futur. Classificació final 59è (amb 6 punts es partia de la posició 17ena)


En Javier també va participar en el campionat de partides ràpides a un total de 9 rondes i 133 participants obtenint també 5 punts i les mateixes bones sensacions d'haver estat a prop d'aconseguir un resultat millor. Classificació final 43è

El campió d'Espanya va estar el jugador navarrès en Javier Habans Aguerrea (2083 ELO fide) amb 8 punts.

En definitiva, un campionat on es va a aprendre i a patir molt cadascun dels punts i és que, durant el darrer any, en Javier ha après a competir i no tan sols a jugar.

Remarcar sobretot, la gran quantitat d'amics que ha fet el Javier i la grata sensació d'haver competit contra els millors.