BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

20 de març 2019

Lliga Catalana. Ronda 9: L'equip C assoleix l'ascens .El primer equip a punt d'aconseguir-ho

Els nostres jugadors s'han desplaçat aquest diumenge per a disputar la darrera jornada de la Lliga Catalana amb dos objectius: d'una banda l'aspiració a pujar categoria Preferent pel que fa a l'equip A i d'altre pujar a segona categoria pel que fa a l'equip C.

Aquests objectius han estat a punt de fer-se realitat doncs l'equip A, ha guanyat a domicili a un dels equips més forts de la categoria, ha empatat a punts en la classificació final de grup amb el primer classificat, l' Escola d'Escacs de Barcelona, quedant segon de grup només a causa del desempat, realitzant una temporada espectacular.

Menció especial a l'equip C que després de la seva victòria a Terrassa, ha aconseguit la gesta de pujar de categoria i disputarà els playoff amb la resta d'equips guanyadors dels seus respectius grups a partir del dia 31 de març.

Pel que fa a l'equip B es mantindrà en segona categoria després d'una temporada irregular amb una fluixa actuació dels seus jugadors amb només alguna excepció. 

Els delegats dels respectius equips, en David Lozano, Pere Alegre i Fernando Badia ens han comentat la jornada:

OLESA   3-5 PALLEJÀ A



El primer equip necessitava d'un resultat molt ampli per aconseguir guanyar en el desempat a l'Escola d'Escacs de Barcelona B i a fe que gairebé ho aconsegueix.

Ara bé, la jornada es va iniciar amb el desencís inicial per la derrota en 12 jugades de Toni GB en la taula 1 en deixar-se la dama!

L'Ismael Toribio gaudia aleshores d'una torres de més i l'Antonio Moreno portava una partida d'atac brutal. Toni GM havia sacrificat dos peons en l'apertura per iniciativa i el seu rival aguantava bé. La resta de partides estaven igualades.

Posteriorment, va guanyar l'Ismael i el matx s'igualava a 1. En aquest moment tal com anaven les partides semblava que es podia aconseguir: l'Antonio tenia peça de més i atac de mat, Toni GM aconseguia guanyar una "qualitat" al seu oponent; en Carles Martin estava pressionant, mentre que en David Lozano continuava igualat.

El següent en guanyar va estar en Xavier Garcia Bou al guanyar un peó i el final. Després en David on el rival va entrar en un final de peons amb avantatge ja que el seu rei estava molt més a prop. Resultat aleshores 1-3

Però la partida de l'Alex Bueno es va tòrcer i va acabar perdent. A més a més, la partida més clara a favor, la de l'Antonio es va capgirar al deixar-se una torre i va acabar en taules. 

Finalment, guanyar en Carles i  Toni GM en un final de taules de torre contra alfil amb 2 peons de menys signa les taules i estableix el marcador definitiu.

CONGRÉS D 4-2 PALLEJÀ



Nova derrota del segon equip del club, en la darrera jornada en la 2a. Categoria d'enguany, en la seva visita a Barcelona. L'equip finalitza la temporada garantint la permanència en la categoria en la temporada vinent.

L'equip començava bé al guanyar en Pere Reyes en la taula 2, però seguidament en la taula 1 Diego Fernández-Huerta no es va trobar còmode en l'apertura i després de la pressió del rival perd una torre i la partida. Posteriorment, també Pere Alegre perdia pel mateix motiu en deixar-se una peça perquè no va veure una jugada intermèdia del rival. 

Amb 2-1 en el marcador en contra i a l' espera de les altres partides, les coses no pintaven bé, amb la partida del Sergio Fernández-Huerta pràcticament perduda, la qual cosa va succeir posteriorment, mentre que l'Èric Alegre tenia poques possibilitats en la seva partida en un final d'alfil lluitant contra un cavall però amb desavantatge de peons, que va perdre finalment.

A les acaballes, en Javier Montero va guanyar aprofitant al principi un motiu tàctic on va guanyar un peó i posteriorment va pressionar sobre el rei rival. Amb 3 peons d'avantatge i els respectius canvis de dama i torre que el van afavorir, el rival es va rendir sense opcions.


BARAD D 1-3 PALLEJÀ C


El C es desplaçava a Terrassa i va començar amb una vacant de l'equip local en el darrer tauler i la consegüent victòria a favor de l'Alex Poyan que començava anotant un punt pel seu equip.


En la taula 3 Daniel Orellana, aconseguia guanyar una torre al rival i després d'un escac en primera fila guanyava l'altra torre rival deixant al contrincant sense opcions.

Mentrestant, en Guillem Portales, en la taula 2, aconseguia desestructurar al seu oponent trencant el seu enroc i creant una sèrie d'amenaces en el centre que va acabar amb la seva victòria per abandonament del contrincant.

Finalment, en Fernando Badia, amb una aparentment partida amb avantatge, va obrir la columna b la qual cosa va permetre el contra joc al rival en obrir línies d'atac que finalment va resultar indefensable i va provocar la seva derrota.

L'equip C jugarà a segona categoria la temporada vinent disputant abans els Playoff entre els guanyadors de grup de la Lliga d'enguany de tercera Categoria, a partir del dia 31 de març