BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

11 de març 2019

Lliga Catalana. Ronda 8

Nova jornada matinal de diumenge a la sala Pal.ladius amb la disputa d'una nova ronda de la Lliga Catalana amb els nostres equips A i B pallejaencs ja que l'equip C tenia jornada de descans.

Cal dir que els equips rivals van venir amb els equips minvats respecte als seus equips habituals. Així, el Barcelona D va venir amb dues vacants en el seu equip, mentre que el Castellbisbal, que ja ha aconseguit a manca d'una jornada l'ascens de categoria, ho va fer sense els seus dos primers taulers, malgrat que l'equip B no va saber aprofitar aquesta circumstància.
Aquest van estar els resultats:

PALLEJÀ A 7,5-0,5  BARCELONA D




El matx va començar amb dos punts a favor per les vacants en els últims escaquers de l'equip contrincant. 

La resta de victòries es van obtenir gràcies a Toni GB en la taula 1 on va jugar contra una defensa del crac amb enrocs oposats amb un sacrifici temàtic de qualitat per part del negre però al qual en Toni no va donar opcions de sorprendre guanyant després de 26 jugades. 

Per la seva banda, en David Lozano també va guanyar amb solvència en una partida més treballada mentre que en Toni GM guanyà després d'aprofitar la captura d'un peó central obsequi per part del rival i acabar la partida en poques jugades després d'un fort atac.

En la taula 5, l'Antonio Moreno va guanyar en una Ruy López, on va tenir durant tota la partida la iniciativa i l'atac obligant a l'adversari a abandonar; l'Àlex Bueno va jugar contra una italiana amb igualtat inicial però que en el mig joc el blanc es deixa un peó en el franc de dama i aleshores va iniciar un fort atac en aquest franc amb dos peons passats i simultàniament un fort atac contra el rei en l'altra franc, la qual cosa va impossibilitar el joc de l'adversari guanyant finalment la partida.

Les úniques taules obtingudes per l'equip rival van estar en la taula 2 amb en Carles Martin que va estar la darrera partida en finalitzar en un final de torres i alfils de diferent color on en Carles amb poc temps de rellotge va oferir taules la qual cosa va acceptar el seu contrincant.

Amb aquest resultat l'equip continua com a segon de grup i s'enfronta la darrera jornada davant l'Olesa de Montserrat a domicili



Carles amb peces negres disputant la seva partida amb resultat final de taules


PALLEJÀ B 2-4 CASTELLBISBAL




La majoria dels jugadors del segon equip no van estar gaire encertats durant la jornada amb només 1 victòria, 2 partides taules i 3 derrotes amb partides clarament favorables.

En l'apartat de les derrotes, en la taula 2 en Javier Montero va perdre malgrat disposar d'avantatge en bona part de la partida. Igualment Pere Alegre  va disposar d'avantatge de 3 peons però que en una errada es va deixar la torre i no va poder frenar la derrota. També Fernando Badia amb la partida molt favorable es va deixar fer un mat típic de cavall i torre. 

Mentrestant, en la taula 1 Pere Reyes va fer taules amb peces blanques amb lleuger avantatge del jugador de les peces negres; també va fer taules l'Èric Alegre que, malgrat disposar de molta iniciativa des de l'inici, no va fer les "jugades fines" com ens comentava i es va signar l'empat a les respectives planelles.

L'única victòria va estar en la darrera taula de les mans del més menut Alex Poyan després de 52 jugades en una partida que ja en el mig joc tenia avantatge decisiu.

La setmana vinent l'equip B clou el seu irregular pas per la Lliga d'enguany davant el Congrés D, mentre que el Pallejà C jugarà amb possibilitats d'ascens de categoria davant el Barad D.