BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

21 de gen. 2019

Inici de la Lliga Catalana a Pallejà


Els nostres tres equips van iniciar aquest diumenge 20 de gener a la sala Pal.ladius de Pallejà la Lliga Catalana d'enguany amb la participació de 18 jugadors del club.

PALLEJÀ A 6-2  SANT FELIU B

Bon inici de Lliga del primer equip a la Primera Categoria, on no va donar opcions al rival amb un total de 6 victòries i 2 úniques derrotes.

Les victòries es van obtenir gràcies als  primers escaquers:  a la taula 1 el MC Toni GB guanyà de manera solvent en una partida amb enrocs oposats on ell es troba com peix a l'aigua. Al segon tauler, en Carles Martin també va guanyar en una bonica partida amb atac típic de la India de Rei. 

En el tauler 3, David Lozano assolia la seva partida 200 i ho celebrava amb victòria curiosament enfront el seu ex-company de club Luis Vega, ara defensant els colors de la Unió Coral Sant Feliu, en un final on la entrega de torre per peça i peó d'en Lluis no li va suposar cap avantatge i en David ho va aprofitar per guanyar l'enfrontament

També guanyava Toni Gallego Montes, malgrat ell no estava del tot satisfet per alguna imprecisió i oportunitat prèvia perduda, però que a la fi i a la postre, es portava la victòria. En Toni també va guanyar torre a canvi de peça en una clavada i després ja no va donar opcions a l'adversari malgrat aquest va voler complicar la partida.

En la taula 5, en Xavier Garcia Bou va jugar la variant de l'avanç contra la francesa i en el final va acabar amb dos torres versus dama però amb un peó passat que l'adversari no va poder aturar i el va obligar a la rendició.

Finalment, la darrera victòria va estar del darrer tauler, el jove Diego Fernandez-Huerta que s'estrenava en l'equip A, jugant una bona partida i acabant amb torre d'avantatge.

Les derrotes van venir en aquesta ocasió de part de l'Alex Bueno on la col.locació de les dues torres en setena per part del rival va ser l'inici de la seva agonia.

També derrota del nou jugador del club l'Isma Toribio, malgrat fer una bona partida en un final de alfil contra cavall de taules, finalment va cometre dos errors consecutius  que el van obligar a declinar el seu rei.

PALLEJÀ B 3-3 GRANOLLERS CANOVELLES C

Debut del segon equip del Pallejà que va saber aguantar el tipus malgrat que l'equip rival era suposadament superior en ELO per tauler.

Les victòries arribaren de la mà del Pere Reyes en el primer tauler, guanyant de forma ràpida un final de cavall contra alfil on s'estava menjant tots els peons rivals.

Derrotes del joves  Javier Montero i Guillem Portales, en els escaquers 2 i 6  igual mentre que a la taula 5, en Fernando Badia feia taules en una partida cent per cent igualada.

El matx es va decidir finalment amb la finalitació de les dues partides que restaven: Pere Alegre aconseguia la victòria en un final de peons i, finalment l'Èric Alegre feia taules en una partida totalment igualada malgrat els esforços del contrincant de portar-se el gat a l'aigua. Resultat just en un matx molt igualat.

Èric i Pere Alegre, defensant les taules 3 i 4. Al fons el Pallejà A

PALLEJÀ C 1-3 IGUALADA ATENEU C

Derrota del tercer equip de la tercera categoria, on destaquem del debut en el tauler 1 de Fernando Poyan que va pagar la seva inexperiència. Derrotes també de l'Alex Poyan i de Sergio Fernandez-Huerta malgrat disposar de bones opcions de victòria.

A destacar el punt guanyat per Dani Orellana jugant una gran partida, probablement la partida del dia.

En la propera ronda aquest seran els enfrontaments dels nostres equips:

Sitges B   - Pallejà

Terrassa C - Pallejà B

Manlleu B  - Pallejà C