BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

27 d’ag. 2018

Participació a l'Open Internacional de Sants, Hostafranc i la Bordeta 2018


Cinc dels nostres valents jugadors, Toni Gallego Montes, Luis Vega i Didac López en el grup B i Pere Alegre i l'Àlex Poyan en el grup C han finalitzat la seva participació en la XX edició de l'Open de Sants, el torneig més popular en aquestes dates estiuenques, amb la presència de més de 700 jugadors provinents d'una cinquantena de nacionalitats diferents.

El torneig  que ha estat com de costum un èxit de participació i de bona organització,  s'ha disputat del 17 al 26 d'agost a les cotxeres del barri de Sants, a un exigent ritme de 90 minuts per a les 40 primeres jugades i a partir d'aquesta jugada 30 minuts més més 30 segons per moviment i un total de 10 rondes.

El torneig en el grup A comptava amb la presència de de forts jugadors com els rusos Anton Denchenko, Nikita Petrov o Andrey Esipenko, el polonès Swiercz, l'hungarès Gledura o el campió argentí Fernando Peralta entre d'altres.

Després d'un campionat molt disputat i els desempats, el campió ha estat el GM rumanès Liviu-Dieter Nisipeanu, que ja havia guanyat l'Open en l'any 2015,  seguit del GM francès Jules Moussard i la impressionant actuació del GM Miguel Illescas que ha estat tercer en la seva tornada a la alta competició per aquest event.

En el grup B també força igualat, el campió ha estat el jove jugador sub-16 Jorge Ruiz Gonzalez (Alfaro), seguit del veterà Carlos Vargas Drechsler del Tres Peons i del jove sub-14 Cèsar Alcalà del Peona i Peó que continua la seva progressió com a jugador.

En el grup C el campió ha estat Royer Manuel Lujan (Calella l'amistat), seguit de l'italià Ismael Vadillo (Orsay) i Alex Cassi de la Viuda (Sant Josep de Badalona), tots 3 amb 8 punts.

Pel que fa als nostres en el grup B el millor classificat ha estat en Toni GM que després de les 7 primeres rondes no havia perdut cap partida però que les 3 darreres derrotes el van penalitzar i  acabà finalment amb 5 punts. En Luis Vega  acabà amb 3 punts i abandonar a la ronda 8 disgustat per les 3 derrotes seguides en les rondes 5 a 7, el que denota la dificultat d'aquest grup, mentre que en Didac López va disputar un total de 4 partides amb 1 victòria, i va abandonar a partir de la ronda 5 per motius familiars.


Didac jugant una les rondes

Toni Gallego en la disputa de la primera ronda

En el grup C  en Pere Alegre finalitzava amb 4,5 punts en una actuació que ell mateix calificava de desastrosa, mentre que el sub-8 l' Alex Poyan finalitzava amb 3,5 punts en un torneig que li atorgarà un plus d'experiència


El jove Alex Poyan en una de les seves partides



Pere Alegre amb un jove jugador del club Botvitnnik de Moscú