BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

19 de març 2018

Lliga Catalana. Ronda 9 i última.

Valoració molt positiva de la participació dels nostres jugadors en la Lliga Catalana d'enguany. Els fets destacables que tots nosaltres comentàvem són els següents:

- En l'any del desè aniversari del club, s'han pogut presentar un total de 3 equips participants en 3 categories amb un total de 18 jugadors durant 9 setmanes, i la participació de 24 jugadors alineats del total de 26 fitxes federatives que consta el club, com deia el Toni

- La incorporació d'un equip C amb un nou delegat en Sergio que valorava molt positivament la experiència i el poder jugar a ritme lent contra jugadors suposadament superiors, pel que suposa d'aprenentatge.

- S'han estrenat nous i molts  jugadors del planter demostrant bon nivell la qual cosa es molt engrescadora per tots nosaltres. "Mes equips, més jugadors, més cantera, més oportunitats". com deia la Cati.

- El luxe de poder disposar de totes les partides a la mateixa tarda-nit de diumenge, gràcies a la dedicació d'en David

- El poder disposar de bons monitors en un club modest i el bon ambient que es respira, adient per la progressió dels joves jugadors..

- L'actuació de l'equip A en la primera categoria, lluitant per l'ascens fins la darrera jornada, tercer classificat de grup al final. L'equip B més irregular aconsegueix la permanència en segona categoria . L'equip  C s'estrenava amb bona actuació en tercera.

- A nivell individual i sense voler personalitzar en ningú en una competició per equips, bona pujada d'Elo individual de l' Antonio (amb un immaculat 7 de 7), d'en Didac (que s'acosta cada vegada més al 1900) , de l'Èric jugador amb dret propi de l'equip B jugant molt bones partides(4 de 4), d'en Diego, que pasa ja el llindar del 1700, del Sergio "el superdelegat" del C, i del més petit  l'Alex que puja 140 punts d'elo.

- També caldria agraïr la implicació dels jugadors que no han faltat cap o gairebé cap jornada durant aquest campionat per la seva lleialtat als "colors" del club


 "L'any vinent, millor" ens deia en Sergio

Pel que fa als resultats de la darrera jornada:

VILAFRANCA B 4-4  PALLEJÀ A




Empat de l'equip C davant del líder, el Vilafranca B al qual felicitem per l'ascens.

Les victòries van estar gràcies al nostre "Messi" en Toni GB en la taula 1, al nostre crack Carles Martin en la taula 2 amb bonic remat i al nostre "Pichichi Star" Antonio Moreno, en la taula 6 rematant amb solvència i forçant la retirada de l'adversari que tenia varies peces penjant.

Taules en la taula 4 d'en master Toni GM i d'en Didac López, que va deixar escapar la victòria al final.

Les derrotes van venir d'en David Lozano en una partida fluixa lluny del seu nivell, d'en Pere Reyes, fidel al seu estil de no abandonar mai fins l'escac i mat, i de l'Alex Bueno en una trepidant partida d'atac on el rival va donar fins a 3 peons en la apertura en un gambit danès.

ONCE  5-1 PALLEJÀ B




Derrota abultada de l'equip B enfront un dels co-líder del grup. Malgrat aquest resultat, les partides van estar en molts casos molt igualades, a pesar de portar dos jugadors de l'equip C . 

La única victòria va estar en la taula 6 gràcies al jugador del C Sergio Fernandez-Huerta, mentre que el seu fill Diego va perdre en la taula 5. 

Bones partides dels dos junior, en Guillem Portales malgrat perdre al final amb dos peons de desavantatge i de l' Ivan Gimenez que va deixar escapar una partida guanyada.

Fernando Badia en el tauler 1 no va tenir opcions i va caure derrota en 31, mentre que en la partida maratoniana de la jornada, en la taula 2, Pere Alegre, en una partida igualada va perdre després de més de 4 hores i mitja de partida en dos blunders en un final en les jugades 68 i 70 de trist record per a ell.

Felicitar als dos equips que assoleixen l'ascens l'ONCE i el Cornellà D.






VILAFRANCA H 0-4  PALLEJÀ C



Bones partides dels nostres menuts en la darrera jornada de Lliga, malgrat el resultat advers un tant enganyós, ja que les partides de l'Isaac Gómez en la taula 4 i de l'Hugo Ruiz en la taula 1 van ser perdudes malauradament en posicions molt superiors, el primer al deixant-se escapar una partida guanyada mentré que el segon tenia escac i mat en 1 que no va veure.

Derrota del jove sub-8 l'Alex Poyan al deixar-se la dama en un tema tàctic recurrent que haurà de vigilar, mentre que en Javier Montero va començar jugant la partida amb criteri però es va enredar en el mig joc.

Felicitar finalment a l'Olesa B que assoleix l'ascens a segona categoria com a primer de grup.