BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

25 de febr. 2018

Lliga Catalana. Ronda 6





(Crónica de Toni Gallego Bergadà)

Jornada agredolça la viscuda aquest matí a la sala Pal.ladius de Pallejà ja que, malauradament, l'equip B ha patit una sorprenent derrota i no s'ha pogut sumar a les victòries del A i el C.

Pallejà  8- 0  Sant Esteve




Resultat contundent del primer equip que tot i tenir l'ascens complidat seguirà lluitat fins a la darrera jornada. El match es posava molt de cara de la espectacular i ràpida victòria de Toni GM en una de les seves especialitats, el gambit Blackmar-Diemer. La partida la tindreu analitzada del propi Toni GM al final de la crónica.

Antonio "Pichichi" aconseguia eixamplar la victòria després d'aprofitar una imprecisió del seu rival a la apertura i aconseguir ràpidament el control del centre i Luis Vega pràcticament sentenciava el match després de guanyar una partida de les que li agraden amb ell, finalet de peces menors on poc a poc va assolint més avantatge fins acabar guanyant.

David Lozano posava el 4 punt al marcador pels locals quan aprofitava una jugada intermitja per guanyar una peça i agafar el control de la partida. El cronista tenia l'esperança que el rival entregués la peça dels peons que li quedaven i que David hagués fet el mat d'alfil i cavall però el nostre jugador ha evitat aquesta casuística i ha guanyat el final amb facilitat.

Toni GB aconseguia retornar a la senda de les victòries després d'unes rondes complicades al trobar un recurs tàctic en una posició que semblava abocar a un final on el negre tindria opcions de taules i Xavi Garcia aprofitava la poca coordinació de les peces rivals per iniciar un atac al rei rival que li permetia guanyar material i posteriorment la partida.

Alex Bueno aconseguia remuntar una posició complicada i fer valer la força de les seves peces menors contra la torre rival i Carles Martin, després d'una maratoniana partida, aconseguia emportar-se la victòria després que el seu rival defengués correctament totes les amenaces complicades que li posava el nostre jugador i cometés un fatídic error en la defensa més senzilla.

Pallejà B  1-5  Castelldefels C


La victòria pels locals l'aconseguia l'Èric després de realitzar una partida sense cap error, aprofitant les imprecisions del rival a l'apertura i rematant sense dubtar un final que podia ser complicat.
El presi perdia una partida que es posava de cara a l'apertura però que s'escapava després d'un parell d'imprecisions al mig joc i encerts del rival per creat un fort atac cap al rei contrari i Fernando Badia es quedava molt passiu a l'apertura i el seu rival ho aprofitava per guanyar espai ràpidament al centre i crear un atac al franc de rei que acabaria constant-li la partida al nostre jugador.
L'altre jugador de la pedrera, l'Ivan, es confiava després de jugar molt bé l'apertura i li donava contrajoc al rival que acabava remuntant una partida que pintava molt bé pels nostres interessos i Pere Reyes perdia contra el seu experimentat rival que feia valer la superioritat de l'alfil davant del cavall en un final bastant igualat.
Finalment, i per acabar aquesta tràgica crónica, Dídac que portava realitzant molt bons resultats i aconseguint victòries importants amb l'A es deixava un escac en un final molt guanyat que feia que se li escapés una partida que estava pràcticament acabada

Pallejà C  4-0  Gavà C


Les nostres perles i el seu incombustible delegat aconseguien una molt meritòria victòria per 4-0 que els permet seguir somiant amb l'ascens.
El sub 8 de l'equip, l'Alex, s'imposava amb rapidesa al seu jove rival després d'una apertura una mica ortodoxa, típica de les seves edats. Sergio, el super delegat, aprofitava una errada de la seva rival per guanyar material i acabava la partida poques jugades després amb un bon escac i mat.
Els nostres sub 12, Diego i Javier, segueixen amb la seva progressió i cada partida sembla millor que l'anterior tot i que han d'aprendre a jugar una mica més tranquils. Els dos aconseguien una còmoda avantatge d'apertura i acabaven superant als seus rivals al final.