BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

18 de febr. 2018

Lliga Catalana. Ronda 5

Gran motiu d'alegria aquest diumenge en el Castell de Pallejà,  en plena festa major d'hivern de Pallejà: del total de 18 jugadores que formaven els tres equips del club, la meitat eren jugadors de la escola d'escacs, es a dir de la pedrera


PALLEJÀ A 4,5-3,5 LA PASSIÓ

Com a resum es pot dir molta igualtat en l'enfrontament un cop vistes les partides i, en definitiva, victòria per la mínima.

Luis Vega va començar guanyant a darrera hora en una partida molt igualada però va saber aprofitar un blunder del rival en un final igualat d'alfils del mateix color. 

Posteriorment, en Toni GM va perdre la seva primera partida del campionat davant l'adversari que va fer valer la força del seu peó passat.

Després l'Àlex Bueno va fer taules en una partida contra un sistema londres, igualada en tot moment, mentre que l'Antonio Moreno també va guanyar amb força avantatge a l'igual que el Dídac López, aquest en una partida més igualada. Victòria també en una partida tensa amb la pressió del temps final ,malgrat cert avantatge durant la partida, del David Lozano

Derrota el nostre mestre català, la tercera en aquest campionat, d'en Toni GB en una errada final en un final igualat però complicat i amb apurs de temps però val a dir, segons el que subscriu, no és fàcil juga sempre amb rivals que en teoria son inferiors  tenint la presió de guanyar. De ben segur e si jugués amb jugadors titulats portaria més punts. En tot cas, segur que aquesta mala ratxa s'aturarà pel nostre "number one"

La darrera partida en finalitzar com es habitual va ser de l'altre jove crack en Carles Martin que en una partida molt igualada es va decidir després de segurament el cansament en la defensa amb un peó de desavantatge després de 95 jugades!

Vista general de la sala de joc al Castell de Pallejà

PALLEJÀ B 4-2  SANT BOI D

Victòria del nostre segon equip amb dues derrotes dels nostres primers escaquers, en Pere Reyes probablement agafant massa risc en el seu enroc, la qual cosa va aprofitar el rival, i d'en Fernando Badia que després d'una errada en la jugada 14 va perdre la posició i abandonà en la jugada 23 davant la coronació del contrari en posició desfavorable.

Victòria de Pere Alegre aprofitant una enganxada en la apertura, i de l'Eric Alegre que va fer escac i mat en 27 jugades després de guanyar peça al rival en una combinació tàctica. 

El debutant del B, el sub-12 Javier Montero també s'estrenava amb victòria en una partida, això si, amb moltes alternatives per ambdues parts, mentre que el petit crack sub-8  l'Alex Poyan estava emprenyat com una mona al no poder jugar al portar l'altra equip una vacant 



Javier i Alex tancaven el Pallejà B
PALLEJÀ C  2-2  SANT ANDREU E

Duel de canalla en el grup C amb tots dos equips format exclusivament per nens, amb un Pallejà C inedit en aquest campionat.

Victòria d'en Dani Orellana aprofitant tots els obsequis que li van atorgar en la partida, mentre que el seu germà l'Hugo va ser el que va fer els regals i va perdre amb peça de menys i inferioritat de peons. 

En una bogeria de partida l'Èric Piñero va guanyar un final de peons al aplicar els conceptes explicats a classe, mentre que l'Isaac Gómez, en altra partida 1oo% atac, va perdre al no veure un mat en 2 i deixar-se finalment fer el "mate del pasillo".

En definitiva, bons resultats pels nostres equips amb l'orgull d'haver compartit bons moments amb el present i futur del club representat per un bon grapat de joves jugadors.

Èric i Isaac jugant amb el Pallejà C