BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

3 de febr. 2014

Lliga Catalana: Ronda 2

Crònica de Antonio Moreno Vilalba, taulell 4 del CEP





Aquest diumenge, 2 de febrer es va disputar la segona ronda corresponent al campionat Català per equips, enguany Lliga Catalana. 

El nostre equip, que disputa el grup VI de la primera categoria provincial va jugar a casa contra el club escacs Sant Joan Despí. Com en la primera ronda el club s'enfrontava a un club de nivell d'ELO significativament superior, amb una mitjana de 1895, contra la mitjana d'ELO de 1791 del Pallejà. Malgrat aquesta diferència, el marcador era molt estret ,fins els últims jocs, decantar-se finalment a favor de Sant Joan Despí per la mínima; 4,5 a 3,5 punts. Els resultats i l'acta de l'enfrontament el podeu veure al següent enllaç:


Hem de dir que l'equip guanyava però mancaven per disputar-se dos enfrontaments en els taulells 2 i 3 que van decidir la balança a favor del Sant Joan Despí. Correspon, no obstant, felicitar a tots els membres del nostre equip que, tot i la seva inferioritat del nivell d'ELO, van estar molt a prop d'aconseguir els primers punts d'aquesta temporada amb el seu entusiasme i esforç desinteressat. Es continuarà lluitant amb les mateixes ganes i il.lusió per a mantenir la categoria, malgrat que enguany amb la marxa de dos dels primers taulells del club, la cosa es ben difícil. Ara bé, no em d'oblidar que el més important es continuar promovent aquest esport a Pallejà i, sobretot recordar que s'ha de jugar pel sols plaer de jugar, com descriu la següent conversa entre el Gran Mestre argentí Miguel Najdorf i el llavors campió soviètic Boleslawsky:

- N: Dóna vostè taules a la partida? 
 -B: No 
 - N, una mica pensatiu: juga per guanyar? 
 - B: No - N, ràpidament: Aleshores vol taules? - B: No 
 - N: juga per perdre? 
 - B: No 
 - N: Bé!, aleshores, què vol? 
 - B: Jugar!