BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

28 de maig 2013

Escacs: normes valors, actituds. L'Oreig 2013

Amb la consigna "Escacs: valors, normes, actituds" es van celebrar durant el matí del divendres dia 24 una serie d'activitats a l'escola l'Oreig de Fontpineda relacionades amb aquest tema.

D'una banda, es va preparar un minitorneig en el que van participar 31 jugadors. Per les circumstàncies de la programació només es van celebrar quatre rondes, quantitat insuficient per definir una classificació ( als tornejos acostumen a ser de 8 a 9 rondes), però que va permetre gràcies als sistemes de desempat que aplica el programa gestor definir qui havien obtingut els millors resultats.

La classificació del torneig va quedar de la següent manera;
1er clasificat- Mark Estasen
2ón clasificat- Carles Martín
3er clasificat- Iván Giménez

Val a dir que van ser precisament els criteris de desempat els que van definir la classificació i que tant el primer com el segon classificat van obtenir quatre victòries, i que amb 3 victòries (3er classificat) també hi havien 5 nens mes.

D'altre banda, i per un grup de uns 47 nens, es van projectar uns diagrames que van servir per il·lustrar el funcionament bàsic del joc, taulell i moviment de les peces que acompanyats amb unes explicacions va servir per introduir-los i que desprès va permetre que ells mateixos comencessin a jugar amb autonomia.



La jornada es va completar amb una entrega de premis per als tres classificats del torneig, també es van sortejar tres jocs d'escacs i es va  obsequiar amb un joc de paper retallable a tots els participants.

Aquesta proposta es part d'un projecte que contempla la programació d'activitats que tenen molt a veure amb l'estimulació de les intel·ligència múltiples.

Des-de aquí volem fer menció a tots els qui van col·laborar en la execució d'aquest projecte agraint-lis la seva dedicació.
Fernando Badía