BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

17 de gen. 2012

Resultats de la Copa Catalana 2012

Crònica del MC Matias Mingo
La Copa Catalana 2012, Fase Territorial de Barcelona, disputada el passat diumenge 15 de gener a les Cotxeres de Sants, va ser guanyada per l'equip A-1 de Barberà del Vallés amb un equip format per Alexander Ipatov GM, Marc Narciso GM(fitxatxe provinent del Montcada), Ana Matnadze GMF i Jonathan Alonso Moyano MI. Un equip molt compacte en el qual tots els seus components van jugar extraordinàriament bé amb 7 1/2, 7, 8 1/2  i 7 punts respectivament per jugador sobre un total de 9 rondes. Val dir que de les 36 partides que van disputar només van perdre una, la d'Ipatov contra el GM Cuartas del Montcada. Ana Matnadze va arribar a la darrera ronda amb 8 de 8, cedint finalment unes taules que donaven el títol al seu equip.

Malgrat aquesta gran actuació, el Barberà només va treure un punt d'avantatge sobre el 2on. classificat, l'Escola d'Escacs de Barcelona amb  Viktor Moskalenko GM, Cristian Cruz MI, David Lariño MI i Antoni Gual MI, i 4 punts de diferència ja sobre el 3r. classificat el Barcelona-UGA(clubs fusionats aquest any), amb un equip fortíssim: Dani Alsina GM, Joan i Jordi Fluvià MI's, Xavi Vila GM i Tomy Asis MI.

Altres equips forts com el Sabadell amb Àlvar Alonso de primer taulell pel matí, i JM López per la tarda, acompanyats de Arian Gonzàlez, Lluís M. Perpinyà, Michael Rahal i Enrique Colón, no ho van fer prou bé, quedant classificats per darrera del seu segon equip, flamant campió de Primera Divisió. El Montcada de Alexander Cuartas i Orelvis al capdavant i el Sant Josep amb els seus 2 flamants fitxatges Artur Kogan i José Gonzàlez tampoc van estar gaire bé.

Finalment a destacar el Catalunya, campió de 2a. divisió i 5è. a la general i la resta de campions de les respectives categories: Sant Josep B de Preferent, Montcada B de 1a. provincial, Ateneu Igualadí de 2a. provincial i Gran Penya B, de 3a. provincial.