BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

30 de set. 2011

ELS ESCACS BASE A PALLEJÀ

El club Escacs Pallejà té com a principal objectiu el foment dels escacs entre els més joves, ja que es considera que és un esport excel.lent com a eina pedagògica ja que estimula el desenvolupament de bona part d'habilitats cognitives com l'atenció, la memòria i l'anàlisi. A més del respecte a les normes i l'acceptació de la derrota i posterior autoanàlisi.

Per aquest motiu, des de la fundació del club l'any 2008, es va impulsar l'Escola d'Escacs per a la formació escaquística de nens i de nenes en edats compreses entre els 5 i els 14 anys. Així durant el curs 2008-2009 van participar una desena de joves, xifra que ha anat augmentat fins als 26 en la temporada 2010-2011.

El métode utilitzat per l'ensenyament dels escacs a l'Escola és el "Steps Method" o métode dels passos. El métode "Steps" consta de 6 "Chess-Steps" i va ser desenvolupat en 1987 per Rob Brunia i Cor van Wijgerden. A Holanda és un métode molt popular i també s'utilitza a diversos països tan d'Europa com en els Estats Units. A Espanya hi ha diversos professors que l'utilitzen com el Mestre Internacional Michael Rahal.

Pel que fa al curs acadèmic 2011-2012, les classes s'inicien la propera setmana amb la següent estructura:

1. Grup d'Iniciació(Nivell I), a càrrec del Sr. Pere Alegre. Divendres de 17 a 18 hores a la sala gran del Castell de Pallejà.

2. Nivell II, a càrrec del Sr. Fernando Badia. Dos grups: Dimarts de 17 a 18 hores i Divendres de 17 a 18 hores a l'Escola Jacint Verdaguer.

3. Nivell III, a càrrec del Sr. Esteve Gumà. Divendres de 18 a 19 hores a la sala Gran del Castell de Pallejà

Com a activitats complementàries a aquesta formació podem esmentar:

- Jocs esportius territorials de Catalunya
- Trobades amb nens i nenes d'altres clubs de l'ACE(Associació de Clubs del Baix Llobregat)
- Tornejos a nivell local pels més joves
- Visualització de pel.lícules i altre material audiovisual relacionat amb el món dels escacs

Pere Alegre, impartint classe als seus alumnes