BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

6 de febr. 2017

Lliga Catalana. Ronda 3: el Pallejà A es situa líder


Jornada plena d'emoció, de les que creen afició com diu el tòpic, la viscuda aquest diumenge 5 de febrer en la visita de l'equip A de la 1a. categoria províncial al municipi de Sant Joan de Vilatorrada, contra un dels equips més forts del grup. El nostre equip formava en aquesta ocasió amb Toni Gallego Bergada, Toni Gallego Montes, Xavi Garcia Bou, David Lozano, Luis Vega, Carles Martin, Alex Bueno i Fernando Badia. 

Les coses no pintaven gaire bé amb les derrotes d'en Xavier i en Luis Vega en les taules 3 i 5  i un 2-0 en el marcador. Més tard en Fernando guanya i el contrincari li demana taules a Toni GB que com delegat s'aixecà i mira les posicions de la resta de les partides, i pren una decisió: la seva partida està molt complicada per guanyar i decideix acceptar les taules. En aquest moment el marcador és de 2,5-1,5. Falta esperar la resta de partides. L'Àlex Bueno, després de sortir amb negres malament d'un gambit escocès que li plantegen, acconsegueix capgirar la partida, apura de temps al contrari i s'apunta el punt. Empat!. Un empat que continua després de la partida d'en David: taules. Marcador 3-3 i només 2 partides per disputar. La d'en Carles esta molt favorable i ja efectivament guanya la qual cosa ens situa el marcador favorable 4-3 però queda la d'en Toni i sembla ser que les coses pinten malament. Emoció fins el final, partida no apte per malalts de cor, en Toni conserva la sang freda i desprès de un escac continu la partida finalitzà en taules. Victòria per 4,5-3,5 i líders de grup!. 

Toni GB en el tauler 1
David Lozano(a la esquerra) en la taula 4
Carles Martin, en la taula 6
Xavier Garcia Bou, tauler 3

Toni Gallego tauler 2


Alex Bueno i Fernando Badia, taulas 7 i 8
Però no tot son bones notícies. El Pallejà B visitava al Ribes com a visitant a Sant Pere de Ribes en un diumenge ben ventós amb un equip format per Antonio Moreno, Fran Izquierdo, Didac López, Pere Alegre, Alex Ayllon i Julián Carrasco.  

Les coses també començaven malament amb derrotes de l'Alex i el debutant Julian que portava una peça de menys i perdia finalment la partida. En el tauler 1 l'Antonio feia taules mentre que en el tauler 2 el Fran guanyava en una partida d'aquelles d'estil romàntic que tan ens agraden contra un rival amb molt més elo que ell al qual no va donar opció de contrajoc. El resultat era doncs, 2,5 a 1,5, però sense cap possibilitat de donar la volta en el marcador ja que en Pere es defensava com podia després d'una apertura dubtosa i certs errors que el portaven a una posició perdedora, finalmente perdent. 3,5-1,5 sense possibilitat de remontada. Finalment, en Didac, després d'una bona partida per part seva, acabava en un final de torres amb peó de desventatge amb possibilitat de taules, que va desaprofitar quan li queia la bandera molt apurat de temps. Resultat final 4,5-1,5 enfront d'un dels equips que més possibilitats té d'assolir l'ascens en aquest grup de la segona categoria.

En Didac López disputat contrarellotge el final de torres
La setmana vinent, els respectius equips A i B s'enfrontan com a locals contra el Berguedà i el Cervelló a la sala gran del Castell, en plena festa major d'hivern de Pallejà