BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

10 de juny 2014

Iniciació als escacs a l'Escola Jacint Verdaguer





Durant els dies 15, 22 i 29 de maig i 5 de juny els monitors del club Fernando Badia i Esteve Gumà, han impartir unes sessions d'escacs a l'aula de 6é. curs a l'escola Jacint Verdaguer del nostre municipi.

En aquestes sessions s'han format dos grups de nens i nenes del darrer curs de primària per tal de rebre els coneixements bàsics necessaris per començar a jugar. El primer grup estava format per nens que gairebé no sabien moure les fitxes amb molt poques nocions del joc, mentre que el segon ja sabien els moviments bàsics. Així, les sessions es ban adaptar als coneixements inicials que tenien els joves. El grup inicial, van aprendre els moviments de les fitxes i nocions d'atac i defensa per tal de començar a jugar. El grup més avançat van rebre unes nocions de tàctica i estratègia també a nivell d'iniciació.

A destacar que tots els nens van mostrar un gran interès pels escacs, van fer preguntes i també van complimentar els exercicis que els van proposar. 

Des de que el Parlament Europeu va aprovar el programa "Escacs a l'Escola" a la declaració escrita 50/2011 i que va ser votat per 415 diputats d'un total de 754, mols escoles estan introduint-lo com a matèria dintre de les classes de matemàtiques.  D'altres escoles, concretament La Garalda de Pallejà, ja fa uns deu anys que ho van introduïr essent les valoracions molt positives. 

Des del club volem agraïr a la direcció del centre de l'escola Jacint Verdaguer i resta de professorat per la seva iniciativa i la bona predisposició.